Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}
   

 


Nevajag pašsadedzināties tikai tādēļ, lai citiem būtu silti...


 

Citi raksti par šo tēmu

Zosu olas

Signe Šēnfelde, žurnāls „Garšīgs” 2009. gada aprīlis
 
Stāsta, ka zosis dējot naktī un agri no rīta un visražīgākās esot trīs gadus vecās. Atkarībā no šķirnes četros tradicionālajos dēšanas mēnešos zoss spēj piepildīt ligzdu ar 35 līdz 50 olām. Vēl stāsta, ka visgaršīgākās pankūkas sanākot tieši no zoss olām. Arīdzan visekonomiskākās, jo zoss ola ir prāvāka par vistas olu – sver aptuveni 150 gramu. Tai gan ir pamatīga čaumala, tāpēc vārīšanai vajag 15 minūtes.

Zosu olas, tāpat kā pīļu, veikalā nenopirksi. Veselības speciālisti, vismaz mūsu valstī, uzskata, ka ūdensputnu olas nav drošas – to čaumalās nav tā aizsargslāņa, kas baltumu un dzeltenumu pasargātu no iespējamās salmonellu invāzijas. Tāpēc zosu olas jāēd tikai termiski apstrādātas, piemēram, iejauktas kēksu un kūku mīklā, kur tās nereti iederas labāk par vistu olām. Ja dvēselē esi konditors, diezin vai varēsi atteikties no groziņa zosu olu. Bet tas iespējams tikai pavasarī.

Follow veselslv on Twitter

 



 

 

Citi piedāvājumi