Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}
   

 


Pats labākais dzīves skolotājs – pieredze. Ņem, protams, dārgi,bet paskaidro saprotami.


 

Citi raksti par šo tēmu

Smiltsērkšķi

Ieva Salmane, žurnāls „Garšīgs”


Galvenā smiltsērkšķu vērtība ir bagātīgais vitamīnu saturs un eļļas sastāvs. Šo sulu nav nepieciešams papildināt ar eļļu, kā tas darāms ar burkānu sulu, jo māte daba šoreiz ir parūpējusies par pilnu komplektu. Viena augā esoša viela stimulē otras iedarbību, un dziednieciskās īpašības ir gluži fantastiskas: veicina ievainojumu dzīšanu, dziedē iekaisumus, uzlabo imūnsistēmu, ādu, gļotādu, lielisks dabisks uztura bagātinātājs staru terapijas laikā. Ne velti smiltsērkšķi ir iekļauti kosmonautu pārtikas sarakstā un daudzos kosmētiskajos līdzekļos.Bet ne jau tikai par medicīnu ir runa; šo lielisko ogu ir vērts iekļaut savā ēdienkartē arī tās garšas īpatnību dēļ. Tām ir patīkama, skābena garša un skaista oranždzeltena krāsa. No ogām var gatavot sulu, sīrupu vai ievārījumu, tomēr vislielāko efektu iegūsi no svaigām vai saldētām. Ogas saldējot, tās nenieka nezaudē no savām īpašībām. Smiltsērkšķi lieliski sader ar piena produktiem: jogurtiem, saldējumu, biezpienu. Sajaucot smilts-ērkšķu sulu ar pienu, iegūsi vieglam jogurtam līdzīgu dzērienu, savukārt bērnelim ar čupačups garšu izlutināto muti vari pagatavot lielisku kokteili no saldējuma un smiltsērkšķu sulas vai sīrupa. Tikai atceries, ka veikalā pirktam produktam – jogurtam vai krēmam – smiltsērkšķus bieži vien pievieno vārda pēc un tīri simboliski, tāpēc negaidi no tā pārsteidzošu efektu.Kad novākt smiltsērkšķus? Jo vēlāk, jo labāk. Vēlu rudenī vāktās ogas būs saldākas. Ir diezgan grūti ogas no zariem noplūkt; ja tas iespējams, nogriez zaru ar visām ogām un sasaldē, pēc tam tās var glīti sabirdināt maisiņā vai izlietot.

Follow veselslv on Twitter



 


 


 

 

Citi piedāvājumi