Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}
   

 


Pats labākais dzīves skolotājs – pieredze. Ņem, protams, dārgi,bet paskaidro saprotami.


 

Citi raksti par šo tēmu

Mīdijas

Iveta Galēja, žurnāls „Garšīgs” 2009. gada oktobris
• Visgaršīgākās un labākās mīdijas dabūjamas no septembra līdz februārim.
• Svaigas mīdijas var pazīt pēc cieši aizvērtajiem vākiem. Tās, kurām vāki
ir pavērušies, jāmet prom. Pēc vārīšanas ir otrādi – labas ir tikai tās, kas atvērušās, bet slēgtās nav ēdamas.

• Mīdijas no Atlantijas okeāna Francijas piekrastes ir lielākas, stingrākas, ar dzeltenu, aromātisku mīkstumu. Savukārt vācu, dāņu un holandiešu mīdijas no Ziemeļjūras ir mazākas un lētākas.
• Mīdijas jāpagatavo tajā pašā dienā, kad iegādātas. Arī vārītas nav vēlams uzglabāt ledusskapī ilgāk par vienu, maksimums, divām dienām.
• Mīdijas vislabāk garšo, gatavotas novārījumā ar dažiem ļoti labas kvalitātes produktiem, lai nenomāktu oriģinālo garšu. Viens no šiem produktiem noteikti ir baltvīns.
• Ja nevēlies ņemties ar mīdiju tīrīšanu un vārīšanu, itin labi vari izmantot konservētās. Sevišķi piemērotas tās ir zupai, pastai, picai.

Follow veselslv on Twitter



 


 


 

 

Citi piedāvājumi