Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}
   

 


Pats labākais dzīves skolotājs – pieredze. Ņem, protams, dārgi,bet paskaidro saprotami.


 

Citi raksti par šo tēmu

Krabis

Ieva Salmane, žurnāls „Garšīgs” 2009. gada aprīlis
 
Lai gan Latvijā izplatītākais jūras produkts ir krabju nūjiņas, neviens taču nedomā, ka tās ražo no krabju gaļas! Tāpēc vismaz reizi ir vērts pārliecināties, kā tad īsti garšo tāda delikatese kā krabis. Visi zina, ka jūras veltes ir ļoti veselīgas, īpaši krabji, jo ir bagātīgs proteīnu avots un satur daudz vitamīnu un mikroelementu, piemēram, cinku, kas uzlabo kaulu struktūru, tas ir, palīdz cīņā ar osteoporozi (kaulu trauslumu). Bonuss zvērinātiem tievētājiem – krabja gaļa satur maz tauku.


Krabi bauda dažādos veidos – vienkārši novārītu, ar īpašām stangām salaužot čaulu (vai atceries epizodi no filmas Bēgošā līgava – galvenās varones, ko atveido Džūlija Robertsa, ģimene sēž ap galdu, bruņojušies ar koka āmuriņiem, un apstrādā uz šķīvja uzliktos krabjus...). Austrumāzijā krabi pasniedz ar bagātīgu čili piedevu, bet Anglijā izķeksē no čaulas, pagatavo un pasniedz, atkal glīti ietūcītu čaulas gabalā. Krabja gaļa ir iecienīta salātu sastāvdaļa. Francijā ļoti populāra ir vēžveidīgo zupa biska (bisque), kuras galvenā sastāvdaļa ir krabis. No krabju gaļas, kombinējot to ar zivīm un dārzeņiem, tiek ceptas krabju kūciņas (mēs, latvieši, teiktu – zivju kotletes). Taču, ja negribas riskēt un ne jau par mazām naudiņām pirkt dzīvu krabi, sāc ar krabju gaļas konserviem. Varbūt tā lieta aizies!

Follow veselslv on Twitter

 



 

 

Citi piedāvājumi