{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}
   

 

Bisfenols A giga

Nevajag pašsadedzināties tikai tādēļ, lai citiem būtu silti...


 

Sojas mērce

Signe Šēnfelde, žurnāls „Garšīgs” 2009. gada jūnijs

Labas sojas mērces raudzē no sojas pupiņām, apgrauzdētiem graudiem, ūdens un sāls. Šīs universālās substances izgudrotāji ir austrumnieki, kas to lieto nu jau gandrīz divarpus tūkstošus gadu. Dīvainā kārtā tā vēl nav padarīta par universālu brīnumlīdzekli.

Kaut arī sojas mērcē ir daudz antioksidantu, sāls tur ir vēl vairāk... Ar sojas mērci daudzos ēdienos var aizstāt sāli, to var lietot kā lielisku marinādi vai marinādes piedevu. Tieši šo īpašību dēļ ir vērts tai ierādīt pastāvīgu vietu tavā plauktiņā, jo īpaši vasarā, kad grils verandas stūrī tā vien nemierīgi knosās. Ja veikalā nevari izvēlēties, paraugies uz to pudelīšu pusi, kam uz etiķetes rakstīts, ka produkts ir dabiski raudzēts. Nevilsies, ja pirksi Kikkoman mērci – tā tik tiešām atbilst savai izslavētajai kvalitātei. Latvijā var izvēlēties tumšo un gaišo jeb vieglo sojas mērci. Tumšajai ir pievienots melases sīrups, tā ir biezāka, garšas ziņā bagātīgāka, sāļāka. Ir nopērkama arī sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu. Diemžēl sojas mērce pieskaitāma pie produktiem, kuru izejvielas (soja) ir ģenētiski modificēto augu augšgalā.

žurnāls garšīgi

Follow veselslv on Twitter

  Avene 160x160px
 

 

Citi piedāvājumi